Tips voor een snel en uniek kerstkaartje

fijne feestdagen

Doe jij het eigenlijk nog? Kerstkaarten versturen. Nee, niet een app-je, DM of PM, maar een echt kaartje met postzegel? Ben jij van plan om dit jaar weer echte kaarten te versturen? Ik heb voor jou wat leuke tips om ze net wat persoonlijker te maken.

Ik probeer er elk jaar een paar te sturen en hoop ze stiekem ook te ontvangen. Hoe leuk is het als er dan een kaartje tussen zit waar net wat extra aandacht aan is besteed? Zelf ontwerp ik het liefst mijn eigen kaartje, maar ook zonder ontwerp skills of ingewikkelde programma’s kun je een leuk en origineel kaartje sturen.

Tip 1 – Stuur iets voor in de kerstboom

Een leuke ster, kerstboom of kerstbal heb je zo uit een velletje gekleurd papier geknipt. Touwtje eraan, kerstwens erop en jouw kerstkaart staat dit jaar niet op de schoorsteenmantel bij je ouders, maar hangt in de boom. En geen zin of tijd om te knutselen? Gebruik dan cadeaulabeltjes.

kerstlabels
Foto: pexels.com

Tip 2 – Maak gebruik van een online kaarteneditor

Er zijn verschillende sites die je zelf je kaart laten samenstellen. Hierdoor heb je zonder al te veel moeite een uniek kaartje gemaakt. En nee, je hoeft niet eerst een fotosessie te organiseren. Dit kan ook prima zonder foto.

Kijk bijvoorbeeld eens bij één van mijn favorieten http://www.kaartje2go.nl of http://www.greetz.nl.

Tip 3 – Gebruik props

Ga je toch voor de fotokaart? Gebruik dan props, oftewel hulpmiddelen. Een rendieren diadeem voor Vader of een ma tussen de kerstlampjes. Op deze manier val je zeker op tussen de familieportretten voor de kerstboom.

koppel met rendier diadeem
Foto: Pexels.com

Gepubliceerd door Barbara ontwerpt

Als grafisch vormgever help ik je om jouw ideeën tastbaar te maken. Dat kan zijn uitstralen waar jij als ondernemer voor staat met een mooie huisstijl, maar ook het vormgeven van jouw e-book of trainingsmateriaal. Dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden. Waar jouw creativiteit stopt komt die van mij in actie. Benieuwd naar wat we samen voor elkaar kunnen krijgen? Stuur me een berichtje of bel me op 06 42 24 73 80.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: