I Love Lijstjes

Ik hou van lijstjes maken. Het geeft me het gevoel dat ik gestructureerd en doelmatig aan het werk ben. Met als resultaat dat ik door heel het huis briefjes heb slingeren waarop dingen staan die ik echt niet moet vergeten. Dingen die ik vervolgens meteen vergeet, omdat ik het briefje niet meer zie liggen. Kortom mijn lijstjes maken mij verre van gestructureerd en doelmatig.

Herkenbaar? Dan heb je waarschijnlijk ook gezocht naar dé methode om je werk en leven te plannen. In mijn zoektocht heb ik verschillende app’s geprobeerd, zoals Wunderlist, Evernote en Google Calender. Ik heb gewerkt met dag- en weekplanningen, een bulletjournal en mijn werkkamer behangen met post-it’s.

Zowel digitaal als op papier ben ik dé methode om structuur aan te brengen in mijn dag nog niet tegengekomen. Wel ben ik bepaalde lijstjes en planningen blijven gebruiken.

Zo gebruik ik Wunderlist voor mijn boodschappenlijstjes. Je kunt je lijstje delen met anderen. Ideaal wanneer er meerdere mensen input willen leveren op wat er gehaald moet worden in de supermarkt.

In Google Calender plan ik niet alleen mijn afspraken, maar blok ik ook tijd voor mijn opdrachten en studie. Dit probeer ik een maand vooruit te doen. Natuurlijk wijzigt hier nog veel in. Maar het geeft mij een goed overzicht van waar ik nog ruimte heb en waar ik ergens extra tijd vandaan moet halen.

Mijn To-Do lijstjeTot slot sluit ik mijn dag af door een To-Do lijstje voor morgen te maken. Op dit lijstje zet ik maximaal 7 taken. Het gaat hier om de grote taken die ik morgen gedaan wil hebben. Dus niet het leeghalen van de wasmand of het opruimen van rondslingerend speelgoed (al kan dit laatste af en toe een behoorlijk taak zijn ;-)). Vaak kom ik niet verder dan 4 taken. Middels een tijdbalkje plan ik de taken in en kan ik ze ook afstrepen. Het balkje staat gelijk aan de tijd die ik die dag te besteden heb en naar gelang de grootte van de taak neemt de taak een klein of een groter deel van het balkje in beslag. Wanneer ik een taak af heb kleur ik dat deel van het balkje in. En als ik goed heb gepland en de dag lekker is verlopen heb ik aan het eind van de dag een mooi gekleurd balkje en dus een afgewerkt lijstje.
Vind je het lastig om in te schatten hoe lang je met iets bezig bent? Noteer dan de tijd die je aan een taak hebt gespendeerd bij het balkje. Als je dit een tijdje volhoudt krijg je hier vanzelf meer zicht op.

Als ik heel eerlijk ben, denk ik niet dat er zoiets bestaat als ‘dé methode’. We zijn immers allemaal anders. Misschien ben jij wel reuze gestructureerd, weet je precies waar jouw lijstjes liggen, wat er op staat en wat je te doen staat. (Lucky you!) Is dit niet het geval? Dan vind je het misschien wel leuk om mijn To-Do List eens uit te testen. En heb je nog planning-tips voor mij? Laat dan een berichtje achter!

Liefs Barbara

ster

 

Gepubliceerd door Barbara ontwerpt

Als grafisch vormgever help ik je om jouw ideeën tastbaar te maken. Dat kan zijn uitstralen waar jij als ondernemer voor staat met een mooie huisstijl, maar ook het vormgeven van jouw e-book of trainingsmateriaal. Dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden. Waar jouw creativiteit stopt komt die van mij in actie. Benieuwd naar wat we samen voor elkaar kunnen krijgen? Stuur me een berichtje of bel me op 06 42 24 73 80.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: