Inspiratie

voorbeeldenAls vormgever houd ik van voorbeelden. Natuurlijk maak ik mijn eigen ontwerpen, maar inspiratie komt niet uit de lucht vallen. Je kijkt om je heen, bladert door tijdschriften en boeken en gaat op zoek naar voorbeelden.

Kun jij ook wel wat inspiratie gebruiken? Speciaal voor jou heb ik mijn favoriete inspiratiebronnen op een rijtje gezet:

pinterest bord vol inspiratie
Pinterest bord

Pinterest

Of je nu opzoek bent naar voorbeelden van een creatieve traktatie, handlettering of een nieuwe inrichting. Dit is de plek! Gebruik ook eens zoektermen in andere talen, zo zie je net weer wat anders tegen. En heb je iets gevonden wat je aanspreekt? Pin dit dan op je eigen ‘bord’. Deze kun je openbaar laten, maar ook privé zetten zodat alleen jij kunt zien wat je hebt verzameld.

Flow Magazine

Ben je opzoek naar inspiratie voor een mooie illustratie? Pak er dan één van de Flow Magazines bij. Deze staan boordevol mooie illustraties van verschillende illustratoren. Het wordt ook nog eens gedrukt op mooi papier (niet van dat glossy magazine papier ;-)) Dus naast een bron van inspiratie ook nog eens een aanwinst voor je koffietafel.

canvas sjablonen
Canva Sjablonen

Canva

Canva is eigenlijk een ontwerptool om mooie collages te maken voor op social media. Maar Canva kent ook veel eigen layouts en deze zijn zeker de moeite waard om eens doorheen te lopen.

Het museum

Het wat?? Ja, het museum. En eigenlijk maakt het niet eens uit welk museum. Ieder museum doet zijn best om datgene wat ze tentoonstellen zo mooi mogelijk weer te geven. Ik raak vaak net zo geïnspireerd van een bezoekje aan het natuurmuseum, als van een bezoek aan bijvoorbeeld het Rijksmuseum. Let bij je volgende bezoek aan een museum eens op de architectuur van het gebouw, de wijze waarop ze zaken tentoonstellen, de bewegwijzering of de gebruikte typografie.

 Google Afbeelding

Hij ligt zo voor de hand, dat je hem bijna zou vergeten. Google. De resultaten zijn eindeloos en hij geeft je ook nog eens suggesties voor verder zoeken met dezelfde term.

Ik ben erg benieuwd waar jij je inspiratie vandaan haalt. Dus heb je nog tips voor me? Schroom niet om een reactie achter te laten.

 

Liefs Barbara

 

 

Gepubliceerd door Barbara ontwerpt

Als grafisch vormgever help ik je om jouw ideeën tastbaar te maken. Dat kan zijn uitstralen waar jij als ondernemer voor staat met een mooie huisstijl, maar ook het vormgeven van jouw e-book of trainingsmateriaal. Dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden. Waar jouw creativiteit stopt komt die van mij in actie. Benieuwd naar wat we samen voor elkaar kunnen krijgen? Stuur me een berichtje of bel me op 06 42 24 73 80.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: